Maiko Miyamoto overgår fra vikariat til fast embede i Svenstrup

Maiko Miyamoto overgår fra vikariat til fast embede i Svenstrup
Udgivet tir d. 19. dec 2017, kl. 14:45
Nyheder

Når Maiko Miyamoto i januar indsættes som sognepræst i embedet i Svenstrup Kirke på det nordlige Als, har hun de bedste forudsætninger. Sognet kender hende allerede, og hun kender menigheden:
"Og de har taget rigtig godt imod," siger en glad Maiko Miyamoto. Hun har været vikar i embedet, fordi det i foråret blev slået op som vikariat og først i dette efterår blev slået op som fast embede.
Seks måneders virke betyder, at den nye sognepræst også kender kollegerne i det fællesskab af præster, der bistår og afløser hinanden i de nordalsiske kirker. 
Desuden er Maiko Miyamoto både teolog og lærer - det sidste faktisk så nyt, at hun måtte trække på sine studiekammeraters fleksibilitet for at få indsættelsen i juni til at gå op med eksamen på seminariet. Halvdelen af stillingen på Als er målrettet netop skole-kirkearbejdet i Sønderborg Provsti.
Maiko Miyamoto er meget glad for kombinationen: 
"Jeg er vant til at undervise. I studietiden arbejdede jeg som lærervikar og undervisningsassistent, og jeg kender undervisningsmaterialer, faglige mål og niveauer. Som præster har vi en stor viden om religioner, men også om etik, filosofi og historie, og jeg håber, at min baggrund betyder, at jeg tage initiativer, der kan binde kirke og skole bedre sammen," siger hun.
Også denne del af stillingen byder på kolleger. Dels har kommunen en ansat skole-kirkemedarbejder, dels vil der blive samarbejde med Sønderborg Provstis ungdomspræst i forhold til de ældste elever i skolerne.
Det lå ikke oprindeligt i karriereplanen, at Maiko Miyamoto - som har sit særlige navn pga. japanske rødder - også skulle have en læreruddannelse:
"Men da jeg blev færdig som teolog, var det svært at få faste embeder. Jeg fik til gengæld at vide, at jeg var god til at undervise konfirmander, og derfor gik jeg i gang med at læse til lærer," fortæller den nyansatte sognepræst.
Maiko Miyamoto, der er uddannet teolog fra Københavns Universitet, bor allerede i embedsboligen i Svenstrup.